Praktische informatie

Hoe verloopt een spellendag?

 

Relax! Je bent hartelijk welkom om aan onze spellentafels aan te schuiven.

Of je nu alleen komt of met enkele vrienden - we maken er sowieso een gewoonte van om (nieuwe) spelers meteen aan te spreken en hen aan het spelen te zetten.

 

We peilen even naar je voorkeur voor spellen, maken een suggestie en zoeken medespelers voor je. Je hebt geen voorkennis nodig - alle spellen kunnen uitgelegd worden op het moment zelf.

 

We brengen altijd enkele koffers met een variatie aan spellen mee. Als je zelf iets wil meebrengen, doe gerust. En als er een welbepaald spel is dat je eens wil uitproberen, mag je ons dat op voorhand laten weten.

 

Onze spellencollectie kan je bekijken in onze database op BoardGameGeek.

 

Tijdens als onze activiteiten is ons huishoudelijk reglement van toepassing.

 

Wat is de kostprijs?

 

Niets! We vragen geen inkom of lidgeld. Drankjes en kleine snacks (superlekkere broodjes, croques, soep en quiche) zijn verkrijgbaar in café Refuge aan democratische prijzen. Daarom vragen we om zelf geen eten of drinken mee te brengen.

 

Draag je de club een warm hart toe? Dan kan je een steunkaart aanschaffen. Deze kost € 10 en is een jaar geldig. Een steunkaart geeft vele voordelen, zoals korting op de activiteiten van

de club, korting op aankopen bij bevriende spellenwinkels, deelname en zeggenschap aan de algemene vergadering, enz.

 

Wanneer en waar vinden de spellendagen plaats?

 

Spellenclub Pallieter heeft een vast plekje in café Refuge, in het centrum van Lier op het Zimmerplein. Doorgaans spelen we elke vierde zaterdag van de maand vanaf 14u tot middernacht. Steunende leden kunnen ook komen spelen op de tweede vrijdag van de maand vanaf 19u.Twee keer per jaar organiseren we ook een spellenweekend op verplaatsing. De exacte data vind je hier.

 

 

 

Spellenclub Pallieter © 2009-2018

Sven - Primarch

 

Als kind speelde ik veel spellen met mijn broer, zuster, moeder, grootvader en kameraden. Het betrof spellen zoals schaken, dammen, risk, levensweg, stratego, monopoly, ...

 

In de jaren '80 kwamen de eerste spelconsoles en pc's op de markt waardoor mijn interesse in bordspelen verdween. Ik was een fervente computergamer tot ik Elke leerde kennen. Dankzij haar ben ik terug geïnteresseerd geraakt in bordspelen. In 2006 ben ik dan lid geworden bij Gamefactory en later ook bij SpinLi. Onze collectie groeide uit van voornamelijk tweespelers naar een grote verscheidenheid van genres en multiplayers.

 

In 2009 hebben Elke en ik Spellenclub Pallieter opgericht. Onze eerste lokatie was het fort van Lier, maar dit sloeg niet zo aan. In 2012 zijn we dan verhuisd naar café Refuge op het Zimmerplein te Lier en dan is de club snel beginnen groeien.

 

Dankzij de gestage groei van het aantal leden en het organiseren van meerdere spelweekends per jaar in samenwerking met Gamefactory, besloten we om een bestuur op te richten. Ik ben dan ook zeer blij om met deze fijne mensen te mogen samenwerken. Hou ons goed in de gaten! Er liggen een aantal leuke ideeën op de (spel)tafel.